Dudicsné Bakti Erika

Dudicsné Bakti Erika vagyok tanulásban akadályozottt szakos gyógypedagógus .2006-ban végeztem a Nyugat -magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Főiskolán. Több éven át dolgoztam tanítóként és óvodapedagógusként.2009 – 2017 között tanulásban és értelmileg akadályozott óvodáskorú autista gyermekek nevelését, fejlesztését végeztem. Ezzel párhuzamosan elvégeztem a fejlesztőpedagógusi képzést is. Nagy jártasságot szereztem mind autista mind pedig halmozottan sérült gyermekek nevelésében. Ezek a tapasztalatok nagyon nagy segítséget jelentenek mostani munkámban ahol olyan gyermekek szűrését fejlesztését végezzük akiknél már a korai életkorban megjelenik valamilyen fejlődésbeli elmaradás. Nagyon fontos elkezdeni a kommunikációs és szociális interakciók tanítását a korai életkorban mely megalapozhatja a társas érintkezés alapvető formáit.2017 szeptemberétől dolgozom a Pedagógiai Szakszolgálatban ahol tanulási problémával küzdő gyermekek fejlesztését és diagnosztizálását is végzem illetve munkám fontos részét képezi a korai fejlesztés és az autizmusban esetlegesen érintett gyermekek kiszűrése, fejlesztése, és tovább küldése.

Korai fejlesztés

A korai fejlesztést ma Magyarországon nagyon sok helyen és sokfelé végzik. Munkám során azt tapasztaltam, hogy a szülőknek az nagy segítséget jelent ha a korai életszakaszban esetlegesen meglévő lemaradások kiszűrésre kerülnek ezzel megakadályozva a későbbi életszakaszokban kialakuló problémákat. Ha időben megkezdődik egy gyermek fejlesztése akár egyénre szabva is akkor sokkal nagyobb esélye lesz arra, hogy ezeket az idegrendszeri éretlenségből vagy más okból adódó hátrányait leküzdje. Ez a munka most elkezdődött a Pedagógiai Szakszolgálatoknál is.

Autizmus

2009-től dolgozom autista kisgyermekekkel egyéni és kiscsoportos formában is. Általam nagyon hatékonynak tartott babzsákos módszerrel és képcserés kommunikáció tanításával segítettem a nem beszélő autista gyermekek kommunikációját csoportos formában.

Végzettségeim:

1994 Hajdúböszörményi Óvónőképző- óvodapedagógus

1994-96 Szekszárd, Illyés Gyula pedagógiai Főiskola -tanító

2006 Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János tanító képző Főiskola -tanulásban akadályozott szakos gyógypedagógiai tanár

2007 -2008 Nyíregyháza -Az autizmus felismerése, diagnosztikája fejlesztési lehetőségei

2015 Debreceni Egyetem -differenciáló fejlesztő szakvizsgázott pedagógus

2016 GMP diagnosztika -a beszédészlelés és beszédfejlesztés diagnosztikája

2016 Sindelar- részképességek szűrése óvodás korban

Elérhetőségeim:

Dudicsné Bakti Erika gyógypedagógus

+36-20-570-4710

e-mail:erikadudics1972@gmail.com

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.