Egyesület

A Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdió Egyesület Kelet-Magyarország humán szakembereit (pszichológus, fejlesztő pedagógus, orvos, logopédus, pedagógus) egyesíti azzal a szándékkal, hogy professzionális szakmai segítséget nyújtson az e térségben élők számára. Testi és lelki egészségünk, környezetünk mindannyiunk számára fontos, különös figyelmet igényelnek a hátrányos helyzetű kistérségekben élők, a krónikus betegségben szenvedők, a fogyatékkal élők vagy egyéb okokból veszélyeztetett felnőttek és gyermekek. 

 

Testi és lelki egészségünk megőrzése és fejlesztése, illetve a betegségek kialakulásának megelőzése felelősségünk. Az egyesület célja, hogy mindannyiunk számára elérhetővé váljon az a tudás, mely az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták kialakításához szükséges, továbbá fontosnak tartjuk a közösségi értékek elterjedésének ösztönzését, az egészségfejlesztés színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztését, az életminőség javítását, az egészségpszichológia, egészségtudatos életvezetés kialakítását, a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben és a nagyobb városokban egyaránt. 

 

Kiemelt feladatunknak tekintjük a hátrányos helyzetű csoportok, fiatalok, felnőttek esélyegyenlőségének elősegítését – képzését, munkaerőpiacon való elhelyezkedésének támogatását, stb. Továbbá, a gyermek és ifjúságvédelemben, családsegítésben, illetve időskorúak gondozásában, támogatásában is az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység és szemlélet érvényesüljön.

Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.