Pszichodráma – önismereti csoport

0
Pszichodráma – önismereti csoport

A pszichodráma alkalom arra, hogy életünk lehetőségeivel biztonságos, támogató közegben vessünk számot. Hogy minden kockázat nélkül kipróbáljuk, ami még történhet velünk, illetve azt, amit már nem halogathatunk tovább. Próba és erőgyűjtés biztonságban, szabadon.

 

Mindez Nyíregyházán, képzett, empatikus, nagy gyakorlattal rendelkező pszichodráma vezetők segítségével!

 

Pszichodráma Nyíregyházán

A pszichodrámában lehetőség nyílik arra, hogy problémáinkon cselekvő módon legyünk úrrá. A csoport terében megvalósuló próbacselekvések és újrajátszások nemcsak az önismeretet mélyítik, hanem új, hatékony megoldások lehetőségeit tárják fel a résztvevők előtt. A módszer nemcsak az ún. „problémákon” ( párkapcsolati gondok, krízisek, önértékelési zavarok, veszteségek, függőség, szorongás, stb.) való munkálkodást teszi lehetővé. Azok is megtalálják a magukét benne, akik pillanatnyilag semmiféle sürgető problémával nem küszködnek. Már a csoport történetében való részvétel is, így vagy úgy, de gazdagítja a személyiséget.

 

 • Mindnyájunknak vannak nehéz időszakai. Barátaink, családunk sokat tudnak segíteni, de ez nem mindig elég. Kérdéseink gyakran velük kapcsolatosak, így nem tudják problémáinkat elfogulatlanul látni. A drámázás objektív, nyitott, előítélet-mentes.
 • Elképzelhető, hogy saját magunkban szeretnénk kiaknázandó képességeket, tulajdonságokat felfedezni. Ilyenkor arra vágyunk, hogy valahol ezeket kipróbálhassuk. A drámázás kiváló terep a gyakorláshoz.
 • Ha tisztában vagyunk saját értékeinkkel, nagyobb örömmel tudunk élni. A dráma segít többet megtudni magunkról, hogy jobban eligazodjunk saját gondolatainkban, érzéseinkben, cselekedeteinkben.

 

A pszichodráma csoport lehetőséget, hátteret nyújt ahhoz, hogy végre és tényleg magunkkal foglalkozhassunk és egy elfogadó légkörben megtaláljuk a nekünk megfelelő megoldást.  A csoportüléseken a helyzeteket, konfliktusokat, elképzeléseket, fantáziákat drámajátékká alakítjuk át, hogy az érzelmi élmény, gondolat és a cselekvés együttese élő tapasztalattá álljon össze, és így lehetővé tegye a viselkedés megváltoztatását.

 

A drámázás lehetséges témái az önérvényesítés lehetőségei, indulatok, félelmek, párkapcsolati kérdések, felszabadulás és kiteljesedés…  – mindaz, és csakis az, amit a csoporttagok hoznak. A pszichodráma igen lényeges eleme a csoporttagok egymásnak nyújtott segítsége. A helyzetek, konfliktusok, problémák együttes feldolgozása során a megértés, elfogadás megerősödik egymás iránt. Ez a tapasztalat, egyfajta feltétel nélküli elfogadás felemelő élmény minden résztvevő számára.

 

Kiknek ajánljuk?

Ajánljuk a módszert mindazoknak, akik elmúltak 20 évesek, és nyitottak az önismereti munkára, a változásra. A csoport indulása előtt minden jelentkezővel egyéni interjú készül, ami a vezetők felkészülését és a csoporttagok ráhangolódását segíti. 

 

 • Szeretnéd jobban megismerni önmagadat?
 • Megérteni, hogy miért ismétled olykor a dolgokat ugyanúgy?
 • Kapcsolataidban jobban szeretnéd önmagadat adni?
 • Azt kívánod, hogy jobban megértsd az embereket?
 • Arra vágysz, hogy békésebben kapcsolódj környezetedhez?
 • Szeretnél olykor felszabadultabban viselkedni?

Ha ezek közül a kérdések közül néhányra igennel válaszolsz, érdemes tovább olvasnod!

 

Jelentkezés a nyíregyházi pszichodrámára

A felnőtt pszichodráma csoportba mindenki jelentkezhet, aki betöltötte a 20. életévét. A csoport maximális létszáma 18 fő.

 

 • Ha úgy érzed, Neked való ez a nyíregyházán induló pszichodráma csoport, keresd a drámavezetőket:
  • Csutak Zoltán: zolcsu@gmail.com ; tel: 30/596-19-71
  • Szántó Eszter: estersanto@freemail.hu ; tel: 30/327-04-42

A gyermekpszichodráma csoportban 6-13 éves gyermekek vehetnek rész. A közeljövőben két, 6-8 főcs csoport indítását tervezzük.  . Az alkalmanként 1,5 órás foglalkozások,  kéthetetnte szombatonként legkésőbb októberi kezdéssel és májusi befejezéssel várhatóak, ami összessen 12 alkalmat jelent.

 

 

Előzetes bejelentkezés, érdeklődés és szülőkonzultáció szükséges.

 

Pszichodráma vezetők

Többet megtudhatsz a nyíregyházi pszichodráma vezetőiről az alábbi linkekre kattintva:

 

Pszichodráma olvasnivaló

Pszichodráma

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Hagyj nekünk üzenetet!
Read previous post:
Gyászfeldolgozás Nyíregyházán

Gyászban lenni, azt viselni, az egyik legnehezebb élethelyzet, mindenki másként, máshogyan éli meg, nincs két egyforma gyászfolyamat. A tapasztalatok szerint...

Close