5 lépés a boldogságért

A működő párkapcsolat titka

0
A működő párkapcsolat titka

Gay & Katie Hendricks 25 évet töltött azzal, hogy „ágy-és-asztal” próbát kiálló módszereket dolgozzanak ki a hosszan tartó és boldog párkapcsolatok érdekében. 

 

Ha jobban belegondolunk, a szeretet áramlása a legfontosabb dolog életünkben. Sokan vannak olyanok, akik házasságukban hiányolják ezt a szeretetáramot. Gay & Katie Hendricks 2000 párt hoztak vissza ebből a helyzetből, s nem mellesleg lerántották a leplet a hosszan tartó és boldog párkapcsolat titkáról.   

 

  1. Teljes elköteleződés – Nem éppen csak ott légy, hanem valóban gyakorold az elköteleződést. A szeretetkapcsolatot helyezd minden más kapcsolat elé és ne akard megjavítani a partnered.
  2. Érzelmi átláthatóság – Radírozz le minden olyan határt, amely megakadályoz az igazság kimondásában és meghallásában. Ehhez hajlandónak kell lenned arra, hogy valaki teljesen megismerjen Téged.
  3. A kritizálás és vádaskodás önsorsrontó körének megtörése – Vállalj teljes felelősséget a kapcsolatért és vedd észre, hogy minden erőd megvan ahhoz, hogy változtass.
  4. Fejlődés – A közös ügyek mellett mindkettőtöknek szüksége van saját maga kreatív kibontakoztatására is, ez pedig nem lehet a másik személy. Legyen meg a saját önkifejezési metódusod és légy ebben elégedett.
  5. A szóbeli és nem verbális elismerés – Határozd el, hogy olyan gyakran fejezed ki a másik iránti értékelésed és megbecsülésed, amilyen gyakran csak tudod, esetleg ok nélkül is.

 

Gay & Katie Hendricks 25 évet töltött azzal, hogy „ágy-és-asztal” próbát kiálló módszereket dolgozzanak ki a működő párkapcsolatok érdekében. Érdemes lehet megfogadni tanácsaikat.

 

Cikk a boldog párkapcsolatról

Angolul tudók előnyben!! Ugyanez az öt pont részletesebben kifejtve: http://www.pregnancy.org/article/five-secrets-lasting-love

 

Videó a boldog párkapcsolatról

 

 

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Címkék:

Hagyj nekünk üzenetet!
Read previous post:
Pszichodrámáról szóló cikk a Nyírséghír élatmód rovatában
Cikk a pszichodrámáról

Csutak Zoltán írása jelent meg tegnap a Nyírséghír oldalain a pszichodrámáról.   Pszichodráma - Mire is jó? Például arra, hogy...

Close