Öngyógyító mozgás

Do-In – aktív meditáció

0
Do-In – aktív meditáció

November 27-én vasárnap Do-In tanfolyam lesz a nyíregyházi Egészségügyi Főiskolán, Béres Miklósné Kati shiatsu-gyógyász, shiatsu tanár vezetésével. 

 

A tanfolyamon a résztvevők képesek lesznek saját és a környezetük életét harmonikusabbá tenni azáltal, hogy

 

 • fejlődik a testtudatosságuk, mozgékonyságuk,
 • elsajátítják a Do-in mozgás és önmasszázs technikáját,
 • megismerik meg a Do-in–hoz kapcsolódó életszemléletet,
 • formálódik személyiségük, életvitelük.

 

 

Néhány szó a Do-In-ről

A Do-in öngyógyító mozgásgyakorlatok rendszere. Légzőgyakorlatokból, kitartott mozdulatok, feszítések sorozatából áll, ugyanakkor önmasszázs elemei is vannak, melyek közül legfontosabbak az ütögetések, simítások és pontnyomások. A mozdulatok végzésekor nagyon fontos a figyelem. A gyakorlatok lényeges eleme az a szellemi állapot, amivel a folyamatban benne vagyunk, és amelynek segítségével megteremtjük a változás lehetőségét.

 

Úgy is tekinthetjük a Do-int, mint aktív meditációt, amelyben mozgásgyakorlatokon keresztül harmonizáljuk és felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát. A Do-in gyakorlatokhoz nem szükséges előképzettség, bármely korosztály alkalmazhatja és betegek is végezhetik. Rendszeres használatukkal fejlődik testtudatosságunk, elérhetjük, hogy a betegségekkel, stresszel szemben ellenállóbbak legyünk, problémáinkat könnyebben megoldjuk, jól tudjunk koncentrálni, pihenni. 

 

 

A Do-In tanfolyam tematikája

Délelőtt

 • elmélet, ismerkedés a saját testünkkel ütögetések, rázás, simítás gyakorlatok

 

Délután

 • mozgás és légző gyakorlatok, pontnyomások, Makko Ho gyakorlatok, meditáció

 

Béres Miklósné Kati

Béres Miklósné Kati

Jelentkezés és szükséges eszközök

A tanfolyamra hozzon magával kényelmes ruhát, meleg zoknit, polifoamot, takarót, egy keményebb párnát, jegyzetfüzetet és írószert.

 

 • Vezető: Béres Miklósné Kati shiatsu-gyógyász, shiatsu tanár 
 • Hely: Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar épülete, Nyíregyháza, Sóstói út 2-4.
 • Idő: 2011. november 27 (vasárnap), 10:00-18:00 óráig  
 • Ár: 8.000 Ft, jelentkezés: 4.000 Ft. előleg befizetésével
 • Szervező: Napfény Életmód és Közművelődési Egyesület, Tel: 42/400-926, http://napfenyeletmod.mconet.biz, napfenyeletmod@freemail.hu

 

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Hagyj nekünk üzenetet!
Read previous post:
Családi boldogság
Kitárni a szíved

Megvan a bátorságod ahhoz, hogy kitárd a szívedet és megtanuld, hogyan tudod szeretni saját magadat? Hogy kitárd a szívedet mások...

Close