Erdélyi ünnepi étel

Mazsolás borleves recept

0
Mazsolás borleves recept

Az adventi buli legizgalmasabb ételének, a Mazsolás borlevesnek a receptje. Elkészítési és előkészítési ideje nem több, mint 15 perc.

 

Hozzávalók:

  • 6 dl édes fehérbor
  • 1 citrom, kis darabka fahéj
  • 3-4 szegfűszeg
  • reszelt szerecsendió
  • 8 tojássárgája
  • 10-12 dkg cukor
  • 6-8 dkg mazsola

 

A borleves elkészítése

 

A mazsolát egy kis pohárka borba beáztatjuk. A többi bort 3 dl vízzel higítjuk, a citrom levért belefacsarjuk, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezve 2 percig forraljuk. A forralt bort a tűzről lehúzzuk. 

 

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, citromhéjat és szerecsendiót reszelünk bele. A még forró bort vigyázva rászűrjük, elkeverjük. A tűzre tesszük és addig verjük, amíg kissé besűrűsödik.

 

Végül átszűrjük, a lecsöpögtetett mazsolát beleszórjuk, és egy csipetnyi reszelt szerecsendiót hintünk a tetejére.

 

JÓ ÉTVÁGYAT! 🙂

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Címkék:

Hagyj nekünk üzenetet!




Read previous post:
Na most akkor bulizunk?!
Adventi készülődés és muzsika

Advent első vasárnapjának délutánját a Lajtorjában töltöttük   készülődéssel, zenével, karácsonyfaillattal, hancúrozással, és beszélgetéssel.   Köszönet Beregszászi Jánosnak a fotókért...

Close