OnkoPszichológia Nyíregyházán

0
OnkoPszichológia Nyíregyházán

Közösségünk azzal a céllal jött létre, hogy hozzáférhetővé tegyük a térségünkben kezelt daganatos betegek és hozzátartozóik számára a pszichológiai segítségnyújtást.

A Jósa András Oktató Kórház Onkoradiológiai Osztályán közel 10 éve van jelen klinikai szakpszichológus. Szükségességét jelzi, hogy csapatunk az elmúlt évek alatt egyre bővült: jelenleg három onkopszichológus dolgozik az onkológusokat, gyógytornászoka tömörítő szakmai csoportban.

Az onkopszichológia egy viszonylag új tudományterület, amely abból a holisztikus szemléletből nőtt ki, hogy a daganatos betegség a testet és a lelket egyaránt érinti, hatással van a családra, és a tágabb szociális környezetre, új alkalmazkodási stratégiák kialakítását igényli nem csak testi, de lelki, szociális, egzisztenciális értelemben is.

Az orvosi kezelések mellett ezért fontosnak tartjuk a betegséggel, kezelésekkel járó lelki nehézségekkel való megküzdést, támogatjuk betegeinket abban, hogy gyógyulási folyamataik aktív részeseivé váljanak. Készséggel állunk rendelkezésükre egyéni és csoportos foglalkozásokkal, tanácsadással, rehabilitációs programokkal.

Közösségünkbe a szakma képviselőit is várjuk szeretettel!

További információ a Facebook-on: Onkopszichológia Nyíregyháza

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Hagyj nekünk üzenetet!
Read previous post:
Relaxációs csoport indul márciusban!

Várhatóan 2017március végétől autogén tréning csoportot indítunk Ozvald Gabriella pszichoterapeuta vezetésével.  Érdeklődni és jelentkezni 06302579913-as telefonszámon lehet.

Close