Személyre szabott válaszok

Szülők iskolája, február 18

2
Szülők iskolája, február 18

A Szülők iskolája előadássorozat ezen részét szülőknek vagy leendő szülőknek ajánljuk, akik szeretnének többet tudni a gyermekekkel kapcsolatos problémákról, azok hátteréről, és nyitottak a változásra. Az előadó szakember bemutatja a problémák hátterét a pszichológus szemével, általános tanácsokkal, tapasztalatokkal igyekszik segíteni a családi nehézségek megoldásában. Az előadás után lehetőség nyílik arra, hogy a szülők személyesen is kérdezzenek az előadótól, és kötetlenebb keretek között kapjanak egyénre szabott válaszokat kérdéseikre.

 

2012. február 18-i előadás témája: Óvodából iskolába – az óvodáskor, az iskolába készülés és az iskolaérettség

Ilyen kérdésekre kaphatnak választ:

  • kell-e készíteni a gyereket az iskolára?
  • mitől függ a sikeres iskolakezdés?
  • mit jelent, hogy a gyermek „érett” az iskolakezdésre?

 

Bejelentkezés: szulokiskolaja@lajtorjastudio.hu, a részletekről a jelentkezőknek e-mail-ben adunk tájékoztatást!

 

Kedves Szülők!

Bizonyára átélték már, hogy egy-egy nevelési helyzetben elbizonytalanodtak, esetleg úgy érezték, hogy csődöt mondtak és a korábbinál hatékonyabb megoldási módokat kerestek. Ehhez interneten található anyagokat, könyvesboltban fellelhető szakkönyveket kerestek, de konkrét válaszokat nem kaptak.

A különböző életkorú gyerekek életfeladataik kiteljesítése közben sokszor külső segítséget igényelnek, amelyet leginkább szüleik tudnak gyermeküknek megadni. Ezek a helyzetek azonban gyakran nem zökkenőmentesek: elkerülhető konfliktusokat, megoldhatatlannak tűnő problémákat szülnek és érzelmi hullámzások, feszültségek és indulatok kísérik, amelyek a családok életét nagymértékben befolyásolják.

Itt a lehetőség, hogy szakemberek segítségével, egy személyes kapcsolat során kapjanak választ kimondott, vagy kimondatlan bizonytalanságaikra, kérdéseikre.

 

A Lajtorja Stúdió szakemberei sok szeretettel várják Önöket előadásaikon!

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Hozzászólások (2):

  1. Szeretnék sok sikert kívánni a nyíregyházi lajtorjásoknaka kezdeményezésükhöz. A februári szülők iskolája előadás remek lehetőség lehet az óvodás- és iskoláskorú gyermekek szülei számára, hogy többet megtudjanakaz esetleges nehézségeik hátteréről, és hogy megoldásokat találjanak problémáikra. Az iskolakezdés mindig nagy változás a gyermek és az egész család életében és sokszor bizony megterhelő, de legalábbis kihívásokkal teli mindenkinek. Ilyenkor érdemes áttekinteni a felmerülő nehézségeket és szakamber segítségét kérni. Nagy öröm, hogy Nyíregyházán is elérhető ilyen segítség, a szülők iskolája nagy segítség lehet a rászorulóknak. Drukkolunk és még egyszer sok sikert!

  2. Nagyon szépen köszönjük, hogy írtál nekünk, pontosan ezért indítottuk útjára ezt a kezdeményezést. Igen, a Lajtorjában dolgozó szakembereknek is fontos szempont, hogy a szülőket, családokat is bevonjuk a gyermekekkel kapcsolatos problémák megoldásába. Az a tapasztalatunk, hogy sokszor a szülőknek nyújtott segítség, támogatás és megerősítés is sokat lendít előre egy-egy nehéz élethelyzet vagy probléma megoldásában. Ezeken az előadásokon szeretnénk a szülők szemléletét nyitottabbá tenni az adott problémák kezelésében (témáink mindig aktualitások, különböző életkorok alapvető változásait érintik). Nektek is sikeres és hatékony munkát kívánunk: Dobronyi Pálma, Lajtorja Stúdió

Hagyj nekünk üzenetet!
Read previous post:
Szülésre és anyaságra felkészítés
Szülésre és anyaságra felkészítés

Kismama csoport indul, amely felkészít a szülésre és az anyaságra: relaxáció tanulás, zeneterápia, a gyermekkel való összehangolódás, mit tudunk tenni,...

Close