Mondd ki szépen....

Beszédfejlesztő csoport

0
Beszédfejlesztő csoport

2,5 és 3 éves korú gyerekek és szüleik számára indul beszédfejlesztő csoport Nyíregyházán a Lajtorja Stúdióban. A csoportba 4-5 főt, elsősorban gyermekével otthon lévő kismamát várunk, közös játékok során a beszédindítás, a figyelem, a mozgás, az emlékezet fejlesztésérére.

 

Az egészséges kisgyermekek fejlődésének üteme igen különbözhet egymástól. Talán az anyanyelv elsajátításának terén mutatkozhatnak a legnagyobb egyéni eltérések. A szakemberek előtt nem kétséges, hogy kizárólag a “természetre” hagyni a beszéd és nyelv fejlesztését, ha abban a gyerek nem éri el az életkorának, értelmi szintjének megfelelő ügyességet, veszélyekkel jár. A beszéd és nyelvi funkciók területén elmaradást mutató gyermekek fejlesztése logopédiai feladat, de nem nélkülözhető a család és gyerek tágabb környezetében (bölcsőde, óvoda) lévő felnőttek segítő közreműködése sem.

 

A szülőt bosszanthatja hogy hosszan kell találgatnia mit kíván tőle kisfia vagy kislánya, aki csak mozdulatokkal, gesztusokkal, esetleg szótöredékekkel, ám egyre agresszívebben akarja megértetni magát. Ha a gyermek beszéd-és nyelvi fejlődése jelentős elmaradást mutat, akkor már három éves kor előtt tanácsos a logopédus segítségét kérni. A terápia kiindulási alapja a gyermek aktuális tudása, ezért a beszéd- és nyelvi funkció részletes vizsgálata szükséges. A gyermek teljes nyelvi rendszerének alapján kell megítélni, figyelembe venni a beszéd megértését, nyelvtani formáját, a gyermek nyelvhasználatát s mind ezeket az ő értelmi szintjéhez viszonyítva kell értékelni. Amikor a gyermek a logopédia foglalkozásokon gyakorolja a kommunikációt, a nyelv használatán keresztül a társas szerepeket is tanulja.

 

Beszédfejlesztő csoport

2,5 és 3 éves korú gyerekek és szüleik számárra indul beszédfejlesztő csoport Nyíregyházán a Lajtorja Stúdióban. A csoportba 4-5 főt, elsősorban gyermekével otthon lévő kismamát várunk, ahol a beszédindítás, a figyelem, a mozgás, az emlékezet fejlesztésérére irányuló játékos tevékenységek bemutatása, alkalmazása történik meg a közös játék során.

 

A terápia alapozó szakaszában rövidtávú cél a beszéd indítása, az ehhez szükséges alapkészségek, alapképességek kialakítása s a gyermek környezetének befolyásolása. Ha a gyermek beszédmegértése is korlátozott, akkor különösen fontos az utánzókészség fejlesztése, mert a beszédcselekvés irányító szerepére a feladatvégzés során kevésbé támaszkodhatunk. A igényes logopédiai munka feltételezi a kreativitást, a módszertan szabadságtudatos alkalmazását, a gyermek szűkebb környezetével, elsősorban a szülőkkel való jó emberi és munkakapcsolat kialakítását. A szülővel való együttműködés, elfogadás, megértés feltétele a terápia sikerességének. Célunk magának a GYERMEK-nek a kiteljesítése.

 

Az otthon is végezhető játékos fejlesztéseket heti egy alkalommal, 45-50 percben tartjuk. A beszédfejlesztő csoportban való részvétel 2-3 hónapig ajánlott, heti rendszerességgel. A foglalkozások díja: 2500 Ft. A csoportos foglalkozások során a még nem, vagy alig beszélő gyerekekről kialakult vélemény, megfigyelés a szülőkkel megbeszélésre kerül. Az esetleges további szükséges fejlesztésre is választ kapnak.

 

Jelentkezés

Farkas Ágota gyógypedagógus-logopédus: 20/971-3066

 

 

Beszédfejlesztés Nyíregyháza

Beszédfejlesztés Nyíregyháza

 

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Comments are closed.

Read previous post:
Lajtorja megnyitó
Lajtorja megnyitó

2011. szeptember 9-én hivatalosan is megnyitjuk a Lajtorját! Lesz itt kaja-pia-dínom-dánom, elénekeljük hogy "Csiribiri-csiribiri bojtorján, Lélek lép a Lajtorján...", mosolygunk,...

Close