Harmóniában önmagunkkal

Ingyenes Csikung előadás

0
Ingyenes Csikung előadás

Ingyenes Csikung előadás  január 13.-án a Lajtorjában azoknak, akiket érdekel a kapcsolatba kerülés saját belső forrásaikkal, stressztűrő képességük növelése, kreativitásuk fejlesztése, hogy hogyan lehetnek harmóniában az univerzummal.

 

A Csung Jüan Csikung gyakorlatai túlmutatnak az egészségmegőrzés és helyreállítás céljain. A gyakorlók a gyakorlás során visszatalálnak eredeti forrásukhoz és ezen az úton járva szembenéznek problémáikkal mind fizikai és szellemi síkon.

 

Az aktív és inaktív elmével, vizualizációkkal végrehajtott gyakorlatok a belső képességeket fejlesztik, a gyakorló mentesül az elme és egó játékaitól és valódi igazi énje kezd el kibontakozni. A gyakorló kapcsolatba kerül a belső világával, a fókusza saját magára irányul. A belső szervei és érzelmei normalizálódnak, a gyakorlás révén megérti az elméjében rejlő folyamatokat és felismeri saját valóságát. A mentális tisztulás intenzív érzelmi és szellemi erő növekedéssel jár együtt.

 

5 szintből álló rendszer

A Csung Jüan Csikung elsajátítása öt szinten történik. Minden szinten komplex tudást lehet elsajátítani, a szint céljának megfelelően. 

 

Az első lépcsőben, – az ellazulás szintjén – olyan technikák elsajátítására kerül sor, amelyek által lehetővé válik a szervezet önszabályozása és fejlesztése. A gyakorló kapcsolatba kerül a belső világával, a fókusza saját magára irányul. A gyakorlatok hatására tisztulnak a gyakorló energiapályái és csakrái. Vérkeringése az addig szunnyadó testrészekben is beindul. Az első szint célja a test ellazítása és a mindennapi stressz hatásainak kiküszöbölése. A rendszeres gyakorlás eredményként

 

  • kitolódik a fizikai terhelhetőség határa
  • javul az alvás minősége
  • a stressztűrő képesség nő
  • szexuális potenciál megnő
  • a nemi területek tisztulnak és a nőgyógyászati problémák tünetei csökkenek
  • a hormonrendszer normalizálódik
  • megszűnik a derékfájás és az ízületi problémák enyhülnek
  • csökken a romboló és leépítő anyagok, ételek iránti igény, stb.

 

Az I-es tanfolyam és az azt követő rendszeres gyakorlás hatására már az első 3 hónapban egy intenzív regenerációs folyamat indul be a szervezetben. A test elkezdi saját hibáinak korrekcióját ezért a régi problémák elkezdenek kitisztulni, majd megoldódnak. Az első szint gyakorlása az egekbe emeli a test rezgészintjét és a stressz okozta feszültség kompenzációja helyett a saját korrekciójára törekszik. A gyakorló tudatára ébred saját létezésének és elkezdi megérteni és megismerni saját korlátait!

 

Nyílt előadás a csikungról

 

A csikung tanfolyamokat pénteken este egy nyílt előadással 18:00-kor kezdjük, ami aznap este 21:00-ig tart. Ez a 3 óra a tanfolyam szerves részét képzi, és fontos elméleti hátteret ad a gyakorláshoz. Ezen túl lehetőség nyílik rá, hogy megismerkedj a különböző csikung irányzatokkal. A világon 5000 különböző csikung létezik és némely csikungok között annyi a hasonlóság mint egy kemping bicikli és egy űrrakéta között, azaz mindkettő szállító eszköz, csak más hatásfokon. Ezért nagyon fontos az, hogy milyen hatékonyságú csikungokat gyakorolsz. 

 

A nyílt eladásra bárki eljöhet, a részvétel nem jár kötöttségekkel. Érdemes kényelmes ruhában jönni, ami utcai ruhát is jelenthet. A Csung Jüan csikung az ellazulás művészete, ezért fontos, hogy kényelmesen érezd magad bőrében. A gyakorlatok nem kívánnak erős fizikai hátteret és nem szükséges sportos felszerelésben végrehajtani őket, ugyanis a gyakorlatok mozgásterjedelme átlagos.

 

Vezető: Tőke Csaba, Aranydaru Egészségfészek

Helyszín: Lajtorja Stúdió, Nyíregyháza, Bethlen G. u. 2, I. em., 3. ajtó

Időpont: 2012. január 13. 18:00 – 21:00

 

Csikung galéria

 

 

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Hagyj nekünk üzenetet!
Read previous post:
Ízlelgetés - pozitív pszichológia
Ízlelgetés

Egy ünnep meglehetősen stresszes is tud lenni! Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ilyenkor mindennek tökéletesnek kell lennie: az általunk adott...

Close