Harmónia a családban

Szülők iskolája

2
Szülők iskolája

Nem elégítenek ki gyermeknevelési kérdéseidre netről, könyvekből kapott válaszok? Gyere el a Szülők Iskolájába: előadássorozat szülőknek és leendő szülőknek a gyermekkel, serdülővel kapcsolatos problémákról, azok hátteréről, kezeléséről. Az előadásokat követő kötetlen beszélgetés során alkalom nyílik arra, hogy az érdeklődők egyénre szabott válaszokat kaphassanak családi nehézségeikre. A részvételhez előzetes bejelentkezést kérünk a jelentkezők nevével és telefonszámával itt: szulokiskolaja@lajtorjastudio.hu.

 

A különböző életkorú gyerekek életfeladataik kiteljesítése közben sokszor külső segítséget igényelnek, amelyet leginkább szüleik tudnak gyermeküknek megadni. Ezek a helyzetek azonban gyakran nem zökkenőmentesek: elkerülhető konfliktusokat, megoldhatatlannak tűnő problémákat szülnek és érzelmi hullámzások, feszültségek és indulatok kísérik, amelyek a családok életét nagymértékben befolyásolják. Bizonyára átélted már, hogy egy-egy nevelési helyzetben elbizonytalanodsz, esetleg úgy érezted, csődöt mondasz és a korábbinál hatékonyabb megoldási módokat keresel.

 

Kiknek ajánljuk? 

A több előadásból álló programsorozatot szülőknek vagy leendő szülőknek ajánljuk, akik szeretnének többet tudni a gyermekekkel, serdülőkkel kapcsolatos problémákról, azok hátteréről, és nyitottak a változásra. Az előadó szakemberek bemutatják a problémák hátterét a pszichológus szemével, általános tanácsok bemutatásával igyekeznek segíteni a családi nehézségek megoldását. Az előadások kéthavonta, szombat délutánonként 15 és 17 óra között lesznek.

 

Az előadás után lehetőség nyílik arra, hogy a szülők személyesen is kérdezzenek az előadótól, és kötetlenebb keretek között kapjanak egyénre szabott válaszokat kérdéseikre. A program során egy közös együttgondolkodás is elindulhat a hasonló problémákkal küzdő vagy már átélt szülők között.

 

Szülők iskolája – tematika

 

OKT. 15 – “Elvárások hálójában” – az iskolás gyermek szorongása, a teljesítményszorongás jelensége és háttere

  • az iskoláskor, az iskolás, az iskola
  • mitől tart a gyermek az iskolában?
  • hogyan lehet segíteni – módszerek a problémák megoldására

 

DEC. 10. –  “Én akarom, én csinálom” – szemben a gyermekkori daccal

  • miért dühös a gyerek?
  • a dackorszak nehézségei és megoldása
  • a szülők szerepe ebben a korszakban
  • nevelési elvek

 

FEBR. 18. – “Óvodából iskolába” – az óvodáskor, az iskolába készülés és az iskolaérettség kritériumairól

  • kell-e készíteni a gyereket az iskolára?
  • mitől függ a sikeres iskolakezdés?
  • milyen az óvodás gyermek? milyen az iskolás gyermek?

 

ÁPR. 14. –  “Gyermek a családban” 

  • a családdá válás, szülői szerepek, a családi rendszer működése
  • a gyermek helye a családban
  • családi életszakaszok és a gyermekkori fejlődési szakaszok a harmonikus fejlődés tükrében

 

JÚN. 9.  – “A felnőtté válás rögös útja” – a serdülőkori problémák és a szülők

  • hogyan neveljünk serdülőt?
  • együttműködési lehetőségek szülő – serdülő között
  • a serdülőkor viszontagságai

 

Előadók

 

Jelentkezés

A részvételhez előzetes bejelentkezést kérünk a jelentkezők nevével és telefonszámával itt: szulokiskolaja KUKAC lajtorjastudio.hu. A részletekről e-mail-ben további tájékoztatást küldünk az előadás előtt. A terem befogadóképessége miatt a maximális létszám 20 fő.

 

Első előadás

 • Idő: 2011. október 15. (szombat) 15:00
 • Hely: Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdió, 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 2. I/3.

 

 

0saves
Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Lajtorja

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban gyerekek és felnőttek kapnak segítséget képzett pszichológusoktól, fejlesztő pedagógusoktól, logopédusoktól ahhoz, hogy teljesebb életet élhessenek. Támogatjuk őket különleges élethelyzetekben (párkapcsolati gond, várandósság, szülés, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek, súlyos betegségből való gyógyulás), és hogy jobban megállják helyüket a munkahelyi életben (stresszklinika, coaching, anyaság és karrier)

Hozzászólások (2):

 1. […] – Egyéni és csoportos terápiákat is végzünk. Itt van például a Szülők Iskolája, különböző témákat ölel fel az iskolakezdéstől a teljesítményszorongáson át az iskolai […]

 2. […] iskolája, február 18 jan 27, 2012 Blog 0 A Szülők iskolája előadássorozat ezen részét szülőknek vagy leendő szülőknek ajánljuk, akik szeretnének […]

Read previous post:
Teljesítményszorongást csökkentő tréning

Az oldal feltöltés alatt! Megértésüket köszönjük!

Close