Bábolnai Péter

“A sorsod ez: a szenvedéseket széppé tenyészteni a szíveden, hogy ami szétmar, felfal tégedet, másoknak édes gyógyszere legyen.” (Váci Mihály)

 

Bábolnai Péternek hívnak, 2011-ben szereztem meg pszichológus képesítésemet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Ezt követően egy nyíregyházi alapítványnál kezdtem el dolgozni, ahol elsősorban szenvedélybeteg fiatalokkal és felnőttekkel foglalkoztam. Pályám következő állomásaként a nyíregyházi Egységes Pedagógiai Szakszolgálatnál helyezkedtem el, ahol iskolapszichológusi feladatok mellett tanulási problémákkal küzdő gyermekeket vizsgáltam, valamint különféle lelki problémákkal küszködő társaiknak nyújtottam terápiás segítséget. 2012 második félévétől dolgozom a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályán, ahol a megye egész területéről érkező gyermekeket és fiatalokat segítek át fejlődésük egy-egy zökkenővel teli szakaszán. Célom, hogy kiegyensúlyozott, kompetens felnőttekké váljanak, éppen ezért részmunkaidőben a Nyíregyházi Családsegítő Szolgálat pszichológusi feladatait is ellátom, ahol a felnőttek, családok, párok problémái vannak a fókuszban, a tanácsadás keretein belül. Mindemellett több Európai Uniós pályázat keretében internetes felületen nyújtok pszichés segítséget a hozzám fordulóknak, valamint megváltozott munkaképességű munkavállalók ismételt, magabiztos szerepvállalását támogatom pszichoterápiás eszközökkel. 2011-ben kezdtem el a Debreceni Orvostudományi Egyetem négy éves klinikai szakpszichológus képzését. Vallom, hogy igazán hatékonyan csak akkor tudunk segíteni a hozzánk fordulóknak, ha saját nehézségeinkkel is megküzdöttünk, ezért egy 150 órás analitikus szemléletű önismereti csoporton is részt vettem.

 

Szolgáltatásaim:

 

Egyéni tanácsadás (gyerekeknek, felnőtteknek)

Egy adott probléma, életvezetési elakadás megoldása rövid távú pszichés vezetéssel. Cél az életminőség javítása, a kliens kompetencia érzésének növelése.

 

Pszichoterápia (gyerekeknek)

Egy adott probléma vagy tünet kialakulásának, fennmaradásának pszichodiagnosztikai eszközökkel való feltárása. Ezt követi a terápiás cél közös meghatározása, a terápiás szerződéskötés, a keretek közös kialakítása a beteggel. A terápia célja a kínzó problémák, tünetek megszüntetése tartós viselkedésváltozással.

 

Párkapcsolati konzultáció (felnőtteknek)

A legtöbb kapcsolatban az idő előrehaladtával az egymásra fordított figyelem csökken és nem megfelelő kommunikációs minták válhatnak automatikussá. A konzultációs alkalmak során ezek mentén is haladva igyekszünk újra harmonikussá tenni a párkapcsolatot mindkét fél számára.

 

Családi konzultáció

Sok esetben a gyermek csak a tünethordozó, problémája lenyomata a családi működés bizonyos hibáinak. Ezeknél a tüneteknél (anorexia, bulimia, pszichoszomatikus betegségek) a leghatásosabb, ha a család minden tagja részt vállal a változásban, és ezen keresztül a problémás családtag tüneteinek megszüntetésében.

 

Tanácsadás szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak

Napjainkban talán ez a problémakör az, amely a legtöbb családban előfordul. Azonban nem pusztán a káros szokást űzőnek okoz jelentős szenvedést, hanem a közvetlen környezetnek is megterhelő. Az első alkalom során a változásra való motiváció felmérése történik, a káros szokások (alkohol, játékszenvedély stb.) feltérképezése, majd a kezelés további lépéseinek megtervezése a beteggel vagy hozzátartozóval, akiknél olykor legalább ugyanennyire fontos bizonyos változások elősegítése.

 

Nevelési tanácsadás:

Nevelési kérdések, akut krízishelyzetek konzultációja.

 

Időpont egyeztetés: 06-70-648-63-62

Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Hagyj nekünk üzenetet!