Csutak Zoltán

Csutak Zoltán - pedagógus, filozófus, pszichodráma vezető

Csutak Zoltán - pedagógus, filozófus, pszichodráma vezető

Csutak Zoltán 43 éves pedagógus, filozófus, a nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdió pszichodráma önismereti csoportjának vezetője.

 

Mintegy tizenkét éve vettem be magam a pszichodráma világába, 45 éves vagyok. Ez alatt az idő alatt a pszichodráma lehetőségei egyre csak szélesedtek. Vezettem pszichodrámát börtönökben, gimnáziumi és általános iskolai diákok körében, különféle segítő szakmák munkatársai számára, és persze, mint ebben az esetben, vállalkozó kedvű civilek között is.

 

A hazai pszichodráma legjobb mestereinél tanulhattam. A későbbiekben, mint minden vérbeli dramatista, folyamatos kísérletezésben és elmélyült műhelymunkában csiszoltam tudásomat. Ez a fejlődési folyamat – a pszichodráma már ilyen, – élethosszig tart.

 

Pszichodráma vezető

Ha megkérdezik, mi is a pszichodráma lényege, habozás nélkül azt felelem, hogy a pszichodráma az életről szól, de több mint az élet: valóságos életsűrítmény. Vagy ahogy Zerka Moreno fogalmazott: “az élet duplája”. Többek között ezért a sűrű, gyógyító, felrázó és nagy levegőjű időért érdemes a pszichodráma színpadára lépni. A pszichodráma vezető feladata ennek az intenzív időutazásnak a végigkövetése, szervezése. Számomra a világ legizgalmasabb munkája.

 

Csoportjai

Nyíregyházi Pszichodráma: Nyíregyházi pszichodráma

                                                   Pszichodráma – Önismereti csoport 2013

 

 

 

Pszichodrámáról bővebben:

 A pszichodrámáról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat: Pszichodráma – Mire is jó?

 

Nyíregyházi pszichológusok

További Lajtorja Stúdióban dolgozó pszichológusok, logopédusok és fejlesztő pedagógusok: nyíregyházi pszichológusok

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.