Győri Mónika

Győri Mónika gyógypedagógus, szomatopedagógus vagyok. 1996-ban végeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola oligofrén-pszichopedagógia szakán. Több éven át dolgoztam tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekeket oktató-nevelő intézményben. Ezzel párhuzamosan elvégeztem a főiskola szomatopedagógia szakát, melynek eredményeként a mozgáskorlátozott, valamint a súlyos és halmozottan sérült gyermekek és fiatalok fejlesztésében szereztem jártasságot. 9 éve dolgozom nevelési tanácsadóban, ahol a tanulási problémával küzdő gyerekek diagnosztizálását és fejlesztését végzem.

 

Tanulási zavarok

A nevelési tanácsadóban végzett munkám során tapasztaltak azt mutatják, hogy évről-évre nő a tanulási problémával küzdő gyerekek száma. Amennyiben azt az ideális esetet vesszük, hogy a gyermek viszonylag a korai szakaszban kap segítséget, akkor is legalább fél-egy év küzdelmét, kudarcait kell maga mögött tudnia, holott annak idején nagy örömmel és izgalommal párosuló tudásvággyal lépett be az általános iskola kapuján. Nem törvényszerű azonban, hogy ez így alakuljon! Olvass többet a tanulási zavarok diagnosztikájáról: A tanulási zavar előjeleinek szűrése óvodás korban.

 

Alapozó Terápia

2010 óta dolgozom az általam igen hatékonynak tartott Alapozó Terápia módszerével, melynek alapján Alapozó Fejlesztést is indítok Nyíregyházán.

 

 

Végzettségeim

1996 – Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola oligofrén-pszichopedagógia szak

2009 – Komplex vizsgálati eljárás, pedagógiai, gyógypedagógiai diagnosztika és tanácsadás a pedagógiai szakszolgálatoknál

2010 – Diszkalulia felismerése és terápiája képzéseken

2010 – Alapozó Terápia tanfolyamon fejlesztő képesítés

 

Elérhetőség

Győri Mónika, pszichopedagógia és szomatopedagógia szakos gyógypedagógus, alapozó fejlesztő

  • +36-30-422-6422
  • monigy72(KUKAC)gmail.com

 

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.

Hozzászólások (1):

  1. […] Győri Mónika […]