Szolgáltatások

A nyíregyházi Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Központban két megye legjobb szakembereit igyekeztünk összegyűjteni, hogy a legtöbbet tudjuk adni a hozzánk fordulóknak.

 

Pszichológusaink, logopédusaink, fejlesztő pedagógusaink segítenek párkapcsolati probléma, tanulási nehézség, súlyos betegségből való gyógyulás, egzisztenciális krízis, pánikbetegség, depresszió, túlzott stressz esetén, vagy az anyaság és karrier kérdésében. Cégenknek kiválasztással, hatékonyságnöveléssel, coachinggal, kommunikációs tréninggel állunk rendelkezésére. 

Gyerekeknek

  • Óvodás és iskolás dadogó csoport 3-4 fővel.
  • Alapozó fejlesztés (Olvass többet az Alapozó Terápia elméletéről: alapozó terápia).
  • A tanulási zavarra való veszélyeztetettség korai kiszűrése, hatékony prevenció, diagnózis, terápiás terv kidolgozása, illetve a terápia biztosítása, tanulási nehézséghez társuló magatartási és beilleszkedési nehézségek, teljesítményszorongás – hiperaktivitás – figyelemzavar viselkedésterápiás eszközökkel való kezelése. 
  • Krízismegoldás a gyermek, család életében (iskolaváltás, válás, családi konfliktusok)
  • Kezelés neurotikus problémák (tik, körömrágás, szorongás, vizelettartási problémák, dadogás stb.) illetve pszichoszomatikus tünetek (hasfájás, fejfájás) esetén.
  • Iskola előkészítő, illetve fejlesztő foglalkozás olyanoknak, akiknél felmerül a részképeség nehézség. Előzetes logopédiai vizsgálat alapján 3-5 gyerek részére.
  • Beszéd -nyelv és kommunikáció fejlesztés 2-3 év közötti beszélő és még nem beszélő gyerekeknek és szülőknek.

Felnőtteknek

 

Autogén tréning

Az Autogén Tréning egy rendszeresen végzett elmélyülési gyakorlat, melynek során elérhető a teljes testi és lelki ellazultság állapota. Ebben a nyugalmi állapotban képesek vagyunk szabályozni testi és pszichés működéseinket aktuális szándékainknak, céljainknak megfelelően. Az autogén tréning olyan embereknek tud segíteni, akik fejleszteni szeretnék emlékezőképességüket és teljesítményüket, illetve stresszel teli az életük (diákok, rendszeresen vizsgázók, tanárok, vezetők, menedzserek, sportolók, versenyzők, saját teljesítményüket fokozni kívánók). Bővebben az Autogén tréning és Relaxáció szolgáltatásról: Autogén tréning és Relaxáció

 

Mediáció

A módszer kettő vagy több fél között fennálló érdekellentét rendezésére szolgál, amire 2-3 találkozás is elegendő lehet. Előnyös többek között gyermek elhelyezési, gyermeknevelési, vagyonmegosztást érintő, vagy az üzleti életben felmerülő konfliktusok esetén.

Olvass többet a nyíregyházi konkfliktuskezelésről: Mediáció, Nyíregyháza

 

Simonton Tréning

A Simonton tréning egy daganatos betegek számára kifejlesztett módszer, amely relaxáción és a képzelet erején alapul. Daganatos betegségekben szenvedőknek megadja az esélyt akár a teljes gyógyulásra is az orvosi kezelések kiegészítőjeként. A nyíregyházi Simonton tréningről itt olvashatsz bővebben: Daganatos betegek kezelése Simonton tréninggel

 

Allergia kezelés

Egy forradalmian új allergia kezelési módszer – néhány óra, és örökre búcsú inthető az allergiának! Legyen az szénanátha, asztma, parlagfű allergia, darázscsípés allergia, ételallergia, vagy csalánkiütés – a módszer hatékony, ártalmatlan és végleges megoldást nyújt! Az allergia tüneteinek kamasz vagy felnőttkori megjelenése gyakran egyértelműen köthető a beteg életének valamely válságos eseményéhez. Ekkor az ember a méltánytalan helyzet okozta szorongást a szervezetét ért külső hatásokra (például pollenre, porra) testálja át. Az allergiakezelés módosult tudatállapotban, hipnózisban zajlik, melynek során segítünk a páciensnek feldolgozni az őt ért traumát, kezeljük az őt ért stressz-, illetve konfliktus helyzetet, végül pedig fokozatosan hozzászoktatjuk a problémát kiváltó ingerhez. Allergia kezelés Nyíregyházán: Allergia kezelés Nyíregyháza

Cégeknek

Stressz Klinika

A Stressz Klinika annak az egyszerű ténynek a felismerésében segít, hogy Te vagy a felelős az életedért: gondolataidért, érzelmeidért, időbeosztásodért, környezetedért és problémamegoldási módszereidért egyaránt. A végső cél egy kiegyensúlyozott élet, ahol elegendő idő jut munkára, kapcsolatokra, pihenésre és jókedvre, ötvözve a nyomás alatt is megfelelő teljesítménnyel és a rugalmas problémamegoldással.

 

Látogass el stressz management aloldalunkra: Stressz menedzsment

 

Coaching

A Lajtorja szakemberei abból indulnak ki, hogy minden ügyfél magában hordozza saját problémájára a megoldást, csak azt valamilyen oknál fogva nem tudja felszínre hozni és/vagy megvalósítani. A coaching egy olyan tudományos alapokon nyugvó „művészet” , ahol a coach előremutató kérdéseivel, empátiájával, elfogadásával, visszatükröző visszacsatolásával lépésről-lépésre kibontakoztatja ügyfele értékeit, majd erőforrásait elérendő célja érdekében aktivizálja.

 

Olvass többet a Coachingról tudástárunkban vagy kérj egy első ingyenes konzultációt: info KUKAC lajtorjastudio.hu

 

 

Hatékonyságnövelés és kommunikációs tréning

A Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő munkatársai mélyen hisznek a kommunikáció hatékonyságnövelő erejében. Az asszertív egyén őt érzelmileg alaposan érintő szituációban is képes empátiával, kifejezett indulat nélkül reagálni, azt mondja, amit gondol, képes nemet mondani, véleménynyilvánításában konstruktív, figyel mások gondolataira, kérdez.

 

Olvass többet az Asszertív Kommunikációról tudástárunkban vagy kérj egy első ingyenes konzultációt: info KUKAC lajtorjastudio.hu

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, kattints a megosztó gombokra, hagyj üzenetet vagy iratkozz fel RSS feedre, hogy saját Readeredben olvashasd híreinket.