Alapozó terápia

Az Alapozó Terápia Elméleti hátterének alapjait Delacato módszere adta, melyet Magyarországon Kulcsár Mihályné fejlesztő pedagógus használt óvodás korú gyerek fejlesztésére. Dr. Marton Dévényi Éva ideggyógyász is megismerkedett ezzel a módszerrel, s munkatársaival tovább elemezve, továbbfejlesztve kidolgozta az Alapozó Terápiát.

Alapozó Terápia

Az Alapozó Terápia egy mozgásos-érzékszervi típusú, idegrendszert fejlesztő módszer, amely igen hatékony a fejlődésükben elmaradt, gyenge alapkészségű gyerekek esetében. Az Alapozó Terápia egy komplex idegrendszer fejlesztő terápia, melynek során a gyermekeknél újra beindul az agy fejlődése, ami által igen magas fokú mozgásügyességig jut el, illetve a beszéd, olvasás, írás is jelentős mértékben fejlődik. A terápia az idő, tér, emlékezet, hallás- és beszédészlelés fejlesztésével válik teljessé.

Az Alapozó Terápia tulajdonképpen folyamatosan ingerekkel látja el az idegrendszert, melynek eredményeként fejlődés tapasztalható az alapvető funkciók, s az ezekre ráépülő, magasabb rendű funkció, mint pl. a beszéd, az olvasás és az írás terén.

A módszer hatékonyan alkalmazható:

  • megkésett-és/vagy hibás beszédfejlődésű,
  • iskolaéretlenség
  • diszlexia (olvasási zavar),
  • diszgráfia (írászavar),
  • figyelemzavaros hiperaktivitás,
  • tanulási akadályozottság (enyhe értelmi fogyatékosság)

esetén.

Alapozó Terápia és szeretet

Az Alapozó Terápia módszerének alkalmazása nem egyszerű mozgásgyakorlatok ismételgetése. A terápia tulajdonképpen egy a gyermek és a terapeuta között kialakuló elfogadó szeretetkapcsolatban végbemenő fejlődési-nevelési folyamat. A módszer hatását a terapeuta vagy fejlesztő személyisége erősíti. Az Alapozó Terápiát végző szakember Meghatározza a szükséges fejlesztési területeket, a terápia felépítését, és a gyermek személyiségének megfelelően vezeti végig őt a fejlődés folyamán.

Az Alapozó fejlesztés vagy terápia a beszéd és mozgásproblémás gyerekeken, valamint az olvasásproblémásokon és az írás alaki részével küzködőkön segít elsősorban, 5-16 éves korig.

Alapozó Fejlesztés Nyíregyházán

Az Alapozó Fejlesztés Nyíregyházán is elérhető! Olvasson többet az induló nyíregyházi Alapozó Fejlesztésről: nyíregyházi alapozó fejlesztés.

Alapozó terápia szerkesztése

You are not permitted to submit this form!

Lajtorja profil törlése

Ha törölni szeretnéd magad az oldalról a lenti mezőbe add meg jelszavadat, majd kattints a "Törlés véglegesítése" gombra. A törlés azonnali és nem visszavonható!

Biztonsági okokból admin nem törölheti magát az oldalról!

Bemutatkozás szerkesztése

Bemutatkozásod*
Írj magadról és tevékenysége(i)dről minimum 100 karakterben.

Adatok szerkesztése

Publikus telefonszámod*
Weboldalad URL-je
Még nincs weboldalad? KATTINTS IDE
Tevékenységed*
Vesszővel elválasztva több tevékenység esetén

Fotó cseréje

Profilkép feltöltése
Maximum file size: 5 MB
Tölts fel 1db, maximum 5MB méretű képet magadról.

Blogbejegyzés szerkesztése

You are not permitted to submit this form!

Új blogbejegyzés

Cím*
Rövid leírás*
Tartalom
Kiemelt kép hozzáadása*
Maximum file size: 5 MB