Allergia kezelés

Egy forradalmian új allergia kezelés – néhány óra, és örökre búcsú inthető az allergiának! Legyen az szénanátha, asztma, parlagfű allergia, darázscsípés allergia, ételallergia, vagy csalánkiütés – a módszer hatékony, ártalmatlan és végleges megoldást nyújt!

Allergia

Az allergiás betegek száma folyamatosan, emelkedő ütemben nő. Jelenleg 30%-körüli a magyar népesség körében e betegség elterjedtsége, vagyis minden harmadik magyar allergiás. Az allergia civilizációs betegségnek nevezhető, hiszen minél fejlettebb egy régió, annál gyakoribbak az ott élők allergiás panaszai.

Allergia tünetek

Az allergia tünetei nagymértékben változnak attól függően, hogy melyik szervben zajlik az allergiás reakció. A szénanátha, a levegő által terjedő pollenek és atkák az orrnyálkahártya megvastagodását, orrváladékozást, tüsszentést, a szem irritációját, könnyezést váltanak ki. A tüdőbe került allergén asztmás tüneteket okozhat, például nehézlégzést, köhögést. Ha az allergén az emésztőrendszerbe kerül, hasüregi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, hasmenés lehetnek a jellemző tünetek. A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcéma vagy az urticaria bőrpírrel, duzzadással járnak. Súlyosabb esetekben a reakció nem marad egy szervre lokalizált és az egész szervezetre kiterjed. Ez a sokkos állapot kezelés nélkül (esetenként kezeléssel is) halálhoz is vezethet.

Az allergia okai

Az allergia tulajdonképpen immunrendszerünk túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normál körülmények között semmilyen problémát nem okoznak. Ezeket az allergiát okozó anyagokat allergéneknek nevezzük, melyek lehetnek pollenek, az állati szőrök, atkák, állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek és még sok minden más.

Az, hogy az immunrendszer miért reagál kitüntetett figyelemmel néhány allergénre, még megválaszolatlan kérdés. A holisztikus álláspont szerint az allergia kiváltó oka az allergének helyett az allergiás ember szervezetében keresendő. Az allergiás ember környezetében addig is ott lévő akár több milliónyi allergénre a szervezet sok esetben csak egy stresszes eseményt, traumát követően reagál túlérzékeny módon. Mivel az adott allergénnel, anyaggal való találkozás valamilyen traumához kapcsolódik, a szervezet azt az anyagot onnantól kezdve ellenségként azonosítja.

Vannak olyan allergiák, amelyek veleszületettek, mint például a gyógyszer, penicillin-allergia. Ezek az allergiák nem kezelhetők a lentebb leírt módon! Az allergiák között azonban jóval gyakoribb a kamasz vagy felnőtt korban kialakuló asztma, a szénanátha, a csalánkiütés, a bőrbetegségek, és háziporra vagy pollenre való túlérzékenység, amelyek pszichés, lelki okuk miatt kiválóan reagálnak az allergiakezelésre.

Allergia kezelés

Az allergiás beteg kezelésére nagyon sokféle metódus alakult ki. A túlérzékeny immunrendszert lehet kezelni akár élethosszig tartó gyógyszerszedéssel, az allergéntől való kényszerű elzárkózással, ezek nézetünk szerint azonban csak a tüneteket szüntetik meg – maga a probléma fennmarad. Tapasztalatunk és számos kutatási eredmény alapján elmondhatjuk, hogy ha nem az allergiás beteg tüneteit gyógyítjuk, hanem az okokat szüntetjük meg, akkor valódi és végleges gyógyulást tudunk elérni.

Allergia kezelés hipnózissal

Ahogy fent is hangsúlyoztuk, nem minden allergia pszichés eredetű. A veleszületett, vagy kicsi gyermekkorban kialakult allergiák hipnózissal nem gyógyíthatók. A felnőttkori tünetmegjelenés viszont nagyon gyakran egyértelműen köthető a beteg életének valamely válságos eseményéhez. Ekkor az ember a méltánytalan helyzet okozta szorongást a szervezetét ért külső hatásokra (például pollenre, porra) testálja át.

Az allergiakezelés módosult tudatállapotban, hipnózisban zajlik, melynek során segítünk a páciensnek feldolgozni az őt ért traumát, kezeljük az őt ért stressz-, illetve konfliktus helyzetet, végül pedig fokozatosan hozzászoktatjuk a problémát kiváltó ingerhez.

  1. Első lépésként felidézzük az allergiás tüneteket, és feltárjuk annak kialakulását. Erre a téves tanulásra, ijedtségre, sokkra vagy a betegség által megszerzett előnyre (pl. egy nem kívánt osztálykirándulás elkerülése) módosult tudatállapotban vissza lehet emlékezni. Ez után az első megjelenés után a tudat általánosít és a megtanult reakciót minden hasonló helyzetre, és anyagra kiterjeszti (később ezek lesznek az allergének).
  2. Az allergiakezelés második lépcsőjeként az átírás következik, melynek során a terapeuta emlékezteti a kliens szervezetét, hogyan tudott a téves tanulás előtt allergiás reakció nélkül viszonyulni az adott anyaghoz.

A módosult tudatállapotban lévő, hipnotizált páciens tudata tiszta. Tudja, hogy hol van és azzal is tisztában van, hogy mit csinál, csak a környezet helyett fontosabbá válnak a saját, szubjektív, belső világ. Leginkább arra figyel, hogy a terapeuta által felidézett egykori szituációban miként élte át az eseményt, abban a helyzetben mit mondtak neki a körülötte lévő személyek, milyen volt az akkori környezet, vagy éppen arra koncentrál, hogy egy bizonyos történés idején ő hogyan viselkedett, milyen érzelmeket tapasztalt.

Allergia kezelés Nyíregyházán

Az allergia megszűnése a fent leírt allergiakezelési módszerrel általában azonnali és végleges, ha azonban a háttérben álló traumatizáló tényező még mindig jelen van a kliens életében, akkor a tünetváltás elkerülése érdekében ajánlott a terápiás feldolgozás.

Az allergiakezelést nyíregyházi pszichológusok végzik a Lajtorja Pszichológiai és Fejlesztő Stúdióban. Amennyiben úgy gondolja, hogy Marosi Zita és Ozvald Gabriella tudnak Önnek segíteni, keresse őket elérhetőségeiken:

Allergia kezelés szerkesztése

You are not permitted to submit this form!

Lajtorja profil törlése

Ha törölni szeretnéd magad az oldalról a lenti mezőbe add meg jelszavadat, majd kattints a "Törlés véglegesítése" gombra. A törlés azonnali és nem visszavonható!

Biztonsági okokból admin nem törölheti magát az oldalról!

Bemutatkozás szerkesztése

Bemutatkozásod*
Írj magadról és tevékenysége(i)dről minimum 100 karakterben.

Adatok szerkesztése

Publikus telefonszámod*
Weboldalad URL-je
Még nincs weboldalad? KATTINTS IDE
Tevékenységed*
Vesszővel elválasztva több tevékenység esetén

Fotó cseréje

Profilkép feltöltése
Maximum file size: 5 MB
Tölts fel 1db, maximum 5MB méretű képet magadról.

Blogbejegyzés szerkesztése

You are not permitted to submit this form!

Új blogbejegyzés

Cím*
Rövid leírás*
Tartalom
Kiemelt kép hozzáadása*
Maximum file size: 5 MB