Tanulási zavarok

A nevelési tanácsadóban végzett munkám során tapasztaltak azt mutatják, hogy évről-évre nő a tanulási problémával küzdő gyerekek száma. Amennyiben azt az ideális esetet vesszük, hogy a gyermek viszonylag a korai szakaszban kap segítséget, akkor is legalább fél-egy év küzdelmét, kudarcait kell maga mögött tudnia, holott annak idején nagy örömmel és izgalommal párosuló tudásvággyal lépett be az általános iskola kapuján. Nem törvényszerű azonban, hogy ez így alakuljon!

Tanulási probléma diagnosztizálása

A problémák korai felismerésével mindez megelőzhető. Erre szolgál többek között az MSSST szűrőeljárás. A tesztet az Egyesült Államokban dolgozták ki 5-7 éves óvodás és kisiskolás gyerekek szűrésére azzal a céllal, hogy problémamentes írás-, olvasás-és számolástanuláshoz szükséges részképességek fejlettségi szintjét feltérképezzék, s az esetleges fejlődésbeli elmaradásokra időben fény derüljön, s kezdetét vehesse a fejlesztő munka. A teszt magyar változatát Dr. Zsoldos Márta és Dr. Sarkady Kamilla dolgozta ki.

A tanulási zavar előjeleinek szűrése óvodás korban

A szűrőeljárás szóbeli és nem szóbeli feladatokból áll, s három nagyobb területet ölel fel (motoros minták szubteszt, vizuo-perceptuo-motoros szubteszt, nyelvi szubteszt). Felvételének ideje kb. 30 perc. A tesztfelvételt az eredmények szülővel történő megbeszélése, a javaslatok megfogalmazás a követi. A szűrővizsgálat díja: 2500Ft/fő

Jelentkezés

  • Győri Mónika gyógypedagógus, szomatopedagógus
  • +36-30-422-6422
  • monigy72@gmail.com

Tanulási zavarok szerkesztése

You are not permitted to submit this form!

Lajtorja profil törlése

Ha törölni szeretnéd magad az oldalról a lenti mezőbe add meg jelszavadat, majd kattints a "Törlés véglegesítése" gombra. A törlés azonnali és nem visszavonható!

Biztonsági okokból admin nem törölheti magát az oldalról!

Bemutatkozás szerkesztése

Bemutatkozásod*
Írj magadról és tevékenysége(i)dről minimum 100 karakterben.

Adatok szerkesztése

Publikus telefonszámod*
Weboldalad URL-je
Még nincs weboldalad? KATTINTS IDE
Tevékenységed*
Vesszővel elválasztva több tevékenység esetén

Fotó cseréje

Profilkép feltöltése
Maximum file size: 5 MB
Tölts fel 1db, maximum 5MB méretű képet magadról.

Blogbejegyzés szerkesztése

You are not permitted to submit this form!

Új blogbejegyzés

Cím*
Rövid leírás*
Tartalom
Kiemelt kép hozzáadása*
Maximum file size: 5 MB